Van der Poel demonstreert opnieuw, Van Aert best of the rest

Van der Poel demonstreert opnieuw, Van Aert best of the rest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is weinig te doen aan Mathieu Van der Poel heden ten dage. Ook de kuil van Zonhoven had voor hem geen geheimen. Wout Van Aert was opnieuw de 'Best of the rest'.

In Zonhoven maakte Laurens Sweeck de beste start, terwijl ook Wout Van Aert goed weg was. Na de eerste ronde hadden de twee samen met Quinten Hermans dan ook een voorsprong op de rest van het pak.

Mathieu Van der Poel was vrij rustig aan de wedstrijd begonnen, maar kwam al bij al snel aansluiten bij de leiders. In ronde 3 van in totaal 11(!) rondes stak Van Aert de neus aan het venster, een ronde later was het aan Van der Poel om de duivels te ontbinden.

Oppermachtig

En de rest kwam daarna niet meer terug: de Nederlander reed snel om en bij de 20 seconden weg en consolideerde daarna rustig. Wout Van Aert moest eerst afrekenen met David Van der Poel en daarna Lars Van Der Haar voor de tweede plaats.

Dat zou uiteindelijk wel lukken, maar tegen een oppermachtige Van der Poel was ook in de kuil van Zonhoven niets te doen. Met 30 op 30 vergroot hij uiteraard ook zijn voorsprong in het klassement om de Superprestige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties