Van der Schueren hengelt naar nieuwe Tour-wildcard: "Het zal voor ASO moeilijk zijn om ons te passeren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Van der Schueren hengelt naar nieuwe Tour-wildcard: "Het zal voor ASO moeilijk zijn om ons te passeren"
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert maakte een pracht van een Tour de France mee deze zomer. Het team kreeg voor het eerst een uitnodiging in de bus en stelde niet teleur. Van der Schueren hoopt opnieuw te mogen deelnemen.

Wanty kleurde de Tour met onder meer de monsterontsnapping van Guillaume Van Keirsbulck. De West-Vlaming beukte kilometers lang alleen tegen het peloton.

Ook het parcours voor volgend jaar ziet er goed uit, vindt Van der Schueren. "Het parcours in de eerste week ziet er erg spectaculair uit. Vervolgens wordt het heel vermoeiend. Ik denk dat we een rol hebben om de koers nog spectaculairder te maken dan ze al lijkt. We hebben ook een aantal renners die een rol kunnen spelen in de laatste week."

Je kan de Tour niet winnen in de eerste week, alleen verliezen

-Hilaire Van der Schueren

"In de eerste week kan je de Tour niet winnen, maar wel verliezen. Dat geldt ook voor ons met Martin (de kopman, nvdr.) die er tijd zou kunnen verliezen. We zullen ons ook intensief moeten voorbereiden op de ploegentijdrit, die ons moet liggen."

"In de korte etappes wordt het niet makkelijk om binnen de tijdslimiet binnen te komen. Maar dat is de Tour! We moeten ons goed voorbereiden en onze conditie op punt stellen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in om terug te mogen keren naar de Tour. We hebben ons getoond in de voorbije editie en winnen opnieuw de UCI Europe Tour. Het zal niet makkelijk worden voor ASO om ons te passeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties