Patrick Lefevere komt met dit opvallende voorstel voor Grote Rondes: "De winnaar zal toch dezelfde zijn"

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere komt met dit opvallende voorstel voor Grote Rondes: "De winnaar zal toch dezelfde zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als het van Patrick Lefevere afhangt, zullen de Giro, Tour en Vuelta niet meer over drie weken gereden worden. De ploegmanager van Quick-Step Floors ijvert ervoor om de Grote Rondes over 17 of zelfs 15 dagen te rijden.

"Moet de Tour 22 dagen duren? Ze mogen maximaal 17 dagen duren, maximaal", opent Lefevere bij Sporza. "Het mogen er ook 15 zijn. De winnaar zal toch dezelfde zijn", klinkt het. Het feit dat de Grote Rondes drie weken duren, heeft volgens Lefevere veel met geld te maken. "Ja, natuurlijk. Money."

"Als ik Jeruzalem wil zien, ga ik wel eens privé, maar niet met het peloton"

"De Giro begint volgend jaar in Jeruzalem. Dat doen ze niet voor ons, hoor. Als ik Jeruzalem wil zien, ga ik wel eens privé, maar niet met het peloton. Logistiek brengt dat veel problemen met zich mee. Zij verbloemen dat. 'Na de derde dag kan je al rusten', klinkt het dan. Neen, want je moet van Israël naar Italië vliegen."

Ook andere 'uitvindingen' in het rondewerk kunnen niet op enthousiasme rekenen bij Lefevere. "En dan proberen ze ook inventiever te zijn met die hele steile stroken. Kijkers zien dat graag, maar de renners klauteren met 5 km/u naar boven. Het is een wegwedstrijd, geen mountainbikewedstrijd. Wat de mensen niet zien is dat de eerste 10 naar boven rijden, de rest wordt geduwd door de toeschouwers", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties