Greg is eerlijk: "Ik heb voor mezelf gestemd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Greg is eerlijk: "Ik heb voor mezelf gestemd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet won gisterenavond de Flandrien voor de zesde keer, de vijfde keer op rij. Toch werd het deze keer erg spannend. Hij haalde het met amper tien punten verschil.

Toch is de zege logisch. "Nu had ik mijn beste seizoen ooit", aldus Van Avermaet in Het Nieuwsblad. Kijk naar de zes kasseiklassiekers die ik reed: eerste in de Omloop Het Nieuwsblad, tweede in de Strade Bianche, eerste in de E3, eerste in Gent-Wevelgem, tweede in de Ronde van Vlaanderen en eerste in Parijs-Roubaix. Dat is vier op zes."

Had ik van Gilbert verloren, dan was dat geen oneer

"Had ik naast deze Flandrien gepakt, dan was dat voor mij echt wel een verrassing geweest, maar van de zes die ik won, was dit veruit de spannendste en de moeilijkste om te winnen. Het is logisch dat Phil zo dicht eindigde. Ik had het zelfs geen oneer gevonden als ik van deze Gilbert had verloren."

"Je kunt niet naast zijn Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race kijken. Om een collega te verslaan die twee klassiekers won, moet je véél kunnen voorleggen." Over zijn eigen stem was hij eerlijk. "Ik vul mijn stembiljet in eer en geweten in. Ik kijk enkel naar de resultaten. Je moet bij mij niet afkomen met zaken als met die coureur kom ik beter overeen."

Greg op één, Phil op twee

"Of die plaats ik verder achteruit omdat de kloof dan groter is. Ik zette mezelf op één en Phil op twee. Uiteindelijk is dat slechts één puntje verschil. Oliver Naesen zette ik op drie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties