Lefevere over Gilbert en zijn droom: "Hij zei - binnen de 30 seconden - dat het niet om het geld ging"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lefevere over Gilbert en zijn droom: "Hij zei - binnen de 30 seconden - dat het niet om het geld ging"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert wil er alles aan doen om in de herfst van zijn carrière alle vijf Monumenten te winnen. Luik-Bastenaken-Luik, Lombardije en de Ronde van Vlaanderen zijn al binnen. 'Phil' mikt dus nog op Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo.

Patrick Lefevere haalde Gilbert vorig seizoen in huis; "Het gaat niet alleen om conditie, maar vooral over motivatie en focus. Ik geloof in focus", legt Lefevere uit bij Cyclingnews. "Philippe belde me en ik zei hem meteen dat we onze tijd niet moesten verspillen omdat ik hem niet kon betalen. Hij zei - binnen de 30 seconden - dat het niet om het geld ging."

"Hij zei: 'Ik heb drie gaten in mijn palmares: de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo. Jouw ploeg is de enige waar ik mijn palmares kan vervolledigen. Het gaat niet om geld'."

'Bonus voor de ploeg'

"Ik was nog meer verrast toen renners zoals Stybar en anderen zeiden dat hij een bonus voor de ploeg was omdat hij hen motiveerde en advies gaf. Ik wist wie Philippe was omdat ik hem sinds zijn 15e kende, maar ik wist niet dat hij zo'n grote motivator was."

De Ronde werd dit jaar al gewonnen, nu mikt Gilbert op Sanremo en Roubaix. "Ik twijfel meer aan Roubaix dan aan de Ronde, maar hij is erg sterk. Waarom zou het niet kunnen in Roubaix? Daar kan je spelen met tactiek en schaken. Zeker met een sterke ploeg zoals de onze", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties