Wielrennen

Wie is voor u de beste Belgische wielrenner van het jaar?

 Wie is voor u de beste Belgische wielrenner van het jaar?

Het wielerseizoen zit er al enige tijd helemaal op. De Belgen hebben opnieuw een verbluffend jaar achter de rug, waren het beste wielerland en pakten met dank aan Greg Van Avermaet het individuele WorldTour-klassement. Maar wie is uw Belg van het Jaar?

Het was voor de Belgen een fantastisch wielerjaar met vooral enkele knappe uitslagen in het voorjaar. Wij gingen op zoek naar onze Wielerkrant-renner van het jaar. Heel wat genomineerden, maar vooral twee topfavorieten.

Philippe Gilbert vond na een mindere periode zijn beste benen terug bij Quick-Step Floors. Dat vertaalde zich in een verbluffende solo én winst in de Ronde van Vlaanderen, waardoor hij reeds drie van de vijf Monumenten op zijn palmares heeft staan. Later volgde ook nog winst in de Amstel Gold Race, waar hij Michal Kwiatkowski vloerde.

Voor Greg Van Avermaet was het dan weer een grand cru-jaar. De BMC-renner won de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en zette met winst in Parijs-Roubaix nog eens de kers op de taart. Genoeg voor Gouden Greg om het WorldTour-klassement op zijn naam te schrijven.

Maar er deden nog heel wat Belgen het verrassend goed. Oliver Naesen kende wat pech in sommige koersen om mee te strijden voor de overwinning, maar pakte wel de nationale driekleur in Antwerpen. Yves Lampaert verbaasde dan weer met winst in Dwars door Vlaanderen en een ritzege in de Ronde van Spanje.

Eeuwige aanvaller De Gendt

Of wat dacht u van eeuwige aanvaller Thomas De Gendt? De Lotto Soudal-renner won een rit in de Dauphiné, maar vooral ook de 19e rit in de Vuelta. Daardoor won hij al ritten in de drie Grote Rondes. Om nog maar te zwijgen van zijn eeuwige aanvalslust die hij in de Tour de France toonde.

Dacht u meer aan een andere renner? Breng zeker uw stem uit in onze poll en help ons mee in de zoektocht naar de 'Wielerkrant-renner van het Jaar'.

Reacties 0 reacties

Poll

Wie is voor u de beste Belgische wielrenner van 2017?

 
(50%)
 
(50%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)


Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.