Wielrennen

Gilbert over fantastische jaar 2017: "Zal dat koesteren als één van de mooiste momenten uit mijn carrière"

Gilbert over fantastische jaar 2017: "Zal dat koesteren als één van de mooiste momenten uit mijn carrière"

Philippe Gilbert heeft een fantastisch eerste jaar bij Quick-Step Floors achter de rug. De Waalse coureur won onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Hij blikte terug op zijn seizoen.

Gilbert kwam in de winter over van BMC naar de ploeg van Patrick Lefevere. "Het eerste dat ik kan zeggen als ik terugblik op mijn seizoen is dat ik erg blij ben dat ik voor Quick-Step Floors gekozen heb", vertelt Gilbert bij zijn team. "Ik was erg relaxed in de winter, trainde hard en was helemaal klaar en gemotiveerd voor het seizoen."

"De Ronde van Vlaanderen was een groot doel voor mij, ik sprak er al maanden over. Ik droomde er altijd al van om de koers te winnen. De ploeg beschermde mij die dag en was fantastisch. Ik weet dat het misschien wat gek was om op 55 kilometer van de streep aan te vallen, maar ik voelde me sterk en zelfzeker."

In de kampioenentrui solo aankomen

Uiteindelijk pakte het ook goed uit. "Solo aankomen in Oudenaarde was speciaal, zeker omdat ik het voor een Belgische ploeg in de nationale kampioenentrui deed. Ik zal dat moment altijd koesteren als één van de mooiste uit mijn carrière", aldus Gilbert, die twee weken later ook nog eens de Amstel Gold Race won.

"Ik had geen besef dat het zo'n harde en emotionele dag zou worden. Ik wist dat ik de benen had om te winnen, maar dan viel ik op 100 kilometer van de streep. Ik dacht eerst dat mijn wedstrijd en seizoen zelfs over was. Maar met de hulp van de ploeg kwam ik terug en won ik nog na een rollercoaster van emoties", besluit Gilbert.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.