Bradley Wiggins doorbreekt de stilte: "Dit was een hel van een periode voor mij en mijn familie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bradley Wiggins doorbreekt de stilte: "Dit was een hel van een periode voor mij en mijn familie"

"Oef", moet Bradley Wiggins woensdagochtend gedacht hebben. Het onderzoek naar het verdachte pakketje in de Dauphiné van 2011 werd stopgezet. Wiggins is opgelucht, maar heeft nog heel wat vragen na het onderzoek.

"Na het statement van het UKAD (Britse antidopingagentschap) wil ik de stilte doorbreken en mijn opinie geven over de dingen die zich de afgelopen 14 maanden hebben afgespeeld", aldus Wiggins. "Ik ben alleszins blij en opgelucht dat het openbaar bekend is gemaakt dat ik niets met doping te maken heb. Al blijf ik toch met enkele vragen zitten."

Wiggins betreurt dan ook wat er allemaal gebeurd is. "Aan doping gelinkt worden is het ergste wat een topsporter kan meemaken. Ik heb al die maanden gezwegen zodat het UKAD de zaak op een professionele manier kon afhandelen. Dit was een hel van een periode voor mij en familie. Het was vaak als het ware een echte heksenjacht."

En toch zit de ex-Tourwinnaar met vragen: "Vanwaar komt de informatie om het onderzoek te starten? Wie was de bron? En waarom duurde het zo lang voor er een conclusie kwam? Ik wil nogmaals benadrukken dat ik voor de volle honderd procent heb meegewerkt aan het onderzoek en dat ik al mijn medische gegevens heb doorgegeven aan de onderzoekers", besluit Wiggins.

My say on the matter...

Een bericht gedeeld door Sir Wiggo (@bradwiggins) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties