Serieuze haar in de boter tussen 'Kannibaal' Eddy Merckx en Tour-organisator ASO: "Heel ontgoocheld"

Redactie
| 6 reacties
Serieuze haar in de boter tussen 'Kannibaal' Eddy Merckx en Tour-organisator ASO: "Heel ontgoocheld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zit een flinke haar in de boter tussen wielerlegende Eddy Merckx en ASO, dat onder meer de Ronde van Frankrijk organiseert. Merckx zal alvast niet meer betrokken zijn bij de organisatie van de Ronde van Oman, ook onder de hoede van ASO.

Amaury Sport Organisation (ASO) organiseert naast de Tour ook de Ronde van Oman en Qatar, al werd die laatste afgelopen seizoen niet gereden door een 'gebrek aan financiële middelen'. Merckx trad de laatste jaren op als ambassadeur van de rittenkoersen in het Midden-Oosten, maar dat zal in 2018 niet meer het geval zijn.

Wat er net fout is gelopen tussen Merckx en ASO, is niet bekend. "De Ronde van Oman vindt zeker plaats in 2018, maar het zal zonder mij zijn", klinkt het in HLN. "Ik heb er niets meer mee te maken."

"Ik ben ontgoocheld in ASO. Zwáár ontgoocheld. Dat ze maar zien dat ik in 2019 aanwezig ben bij de Grand Départ in Brussel", aldus Merckx, die dan 50 jaar geleden zijn eerste Tour zal gewonnen hebben. "Op dit moment durf ik dat zwaar te betwijfelen. Er zal eerst nog een hartig woordje moeten worden gepraat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties