Belgische toekomst op de piste oogt rooskleurig: "Over 2 jaar zullen ze rekening moeten houden met mij"

Redactie
| 0 reacties
Belgische toekomst op de piste oogt rooskleurig: "Over 2 jaar zullen ze rekening moeten houden met mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische toekomst in het baanwielrennen is verzekerd. Er komen enkele jonge talenten aan, waaronder Robbe Ghys, die momenteel aan de zijde van Lindsay De Vilder vierde staat in de Zesdaagse van Gent.

Ghys en De Vilder rijden na twee dagen nog in dezelfde ronde als leidersduo De Ketele-De Pauw. "We zijn hier met een mooie jonge groep. Stilaan volgen de prestatie", opent Ghys bij Sporza. "Ik denk dat we nog ver geraken met onze jonge ploeg. Het liefst zou ik deze week al de Zesdaagse winnen. Ik moet realistisch blijven, samen met Lindsay mik ik op de top 5 en dan zien we de komende jaren wel."

Al is het nu vooral werken naar de toekomst. "Ik kom nu op de deur kloppen. Ik moet mijn plaats nog afdwingen. Over 2 jaar zullen ze rekening moeten houden met mij", klinkt het zelfzeker. "Ik voel wanneer ik moet gaan en wanneer niet. Dat is fijn, vooral in een zesdaagse. Als je de koers goed kan lezen, spaar je veel krachten."

De Ketele patron

"Kenny (De Ketele, red.) is de patron. Soms is hij hard voor mij, maar dat is goed bedoeld. Ik neem dat goed op. Kenny is een toffe kerel. Als ik in zijn voetsporen kan treden, mag ik tevreden zijn. Bij de jeugd noemden ze me een "dikkenek". Dat was mijn bedoeling niet. In de topsportschool heb ik daar met een psycholoog aan gewerkt. Nu sta ik met mijn voeten op de grond", aldus Ghys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties