Ben Hermans komt terug op zijn keuze voor Israëlische ploeg: "Ik heb nu geen excuses meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ben Hermans komt terug op zijn keuze voor Israëlische ploeg: "Ik heb nu geen excuses meer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans verhuisde van BMC Racing Team naar Israel Cycling Academy, waar hij volgend seizoen het kopmanschap op zich neemt. De Limburger krijgt er meer eigen kansen, maar beseft dat er dan ook geen excuses meer zijn.

"Het was een zware beslissing om te kiezen tussen BMC en deze ploeg", aldus Hermans tegenover Cyclingnews. "Ik heb met heel wat mensen uit mijn omgeving gesproken en zij vertelden me dat ik bij dit team meer kansen voor mezelf zou krijgen. In de laatste acht jaren heb ik kansen gekregen, maar nooit echt als een leider. Nu heb ik de hele ploeg rond mij voor steun en heb ik vrijheid. Ik heb nu geen excuses meer."

Al blijft de Limburger wel realistisch in zijn doelstellingen. "Ik denk niet dat het team verwacht dat ik de Tirreno-Adriatico of de Giro win", vervolgt Hermans. "Maar voor mezelf is de verwachting er altijd om met de top mee te strijden en top 10 te rijden in een klassement."

Winnen

"En als je top 10 rijdt, wil je de top vijf. En daarna wil je nog meer en het podium. Je wilt altijd beter blijven doen tot je wint", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties