Grote Rondes van twee weken? Ook Vincenzo Nibali heeft er zijn mening over

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Grote Rondes van twee weken? Ook Vincenzo Nibali heeft er zijn mening over

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Nibali kende een prima seizoen met podiumplaatsen in de Giro (3e) en de Ronde van Spanje (2e). Maar de focus is ondertussen al op volgend seizoen gericht.

Nibali denkt aan Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta en het WK in Innsbruck, maar over de keuze tussen Giro en Tour is hij nog niet uit. "Ik wil afwachten tot ik het parcours van de Giro gezien hebt", vertelt hij in Corriere dello Sport. "Maar het wordt sowieso een lastige keuze, want de Giro keert terug naar Sicilië."

Drie jaar geleden schreef de 'Haai van Messina' de Tour op zijn naam. "Er zijn gelijkenissen tussen het parcours van toen en dat van 2018", klinkt het. Al is Nibali zeker geen voorstander van het inkorten van Grote Rondes van twee naar drie weken.

Geen twee weken

"Een Grote Ronde moet drie weken blijven duren, want in de derde week komen de renners met de grootste motor naar boven", vervolgt Nibali. "Ik ben dus geen voorstander van het inkorten van een Grote Ronde, want er moet plaats zijn voor zowel vlakke ritten, klimetappes als tijdritten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties