Tiesj Benoot over 'aparte' voorbereiding: "Zie Greg Van Avermaet niet meteen zijn stramien wijzigen"

Redactie
| 0 reacties
Tiesj Benoot over 'aparte' voorbereiding: "Zie Greg Van Avermaet niet meteen zijn stramien wijzigen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot is mogelijk de eerste Belgische coureur die zich via de Sierra Nevada op de Omloop Het Nieuwsblad zal voorbereiden. Al ziet hij geen rol als trendsetter in eigen land weggelegd.

"Ik zie Greg Van Avermaet niet meteen zijn stramien wijzigen", vertelt Benoot. "Zijn concept werkt. Hij is ook al boven de dertig. Dan verander je niet meteen alles. Ik word pas in maart 24 jaar en heb ik nog de ruimte om uit te zoeken of dit beter is dan de voorbereiding die we andere jaren deden."

Al staat het nog niet helemaal vast dat Benoot zijn voorbereiding via de Sierra Nevada zal verlopen. Eerst rijdt hij nog de Ronde van San Juan. "Je moet incalculeren dat je sowieso een vermoeiende terugreis vanuit Argentinië hebt. Doodop naar de Sierra vertrekken, is geen optie. Eén dag herstel is al genoeg, maar je moet die wel hebben", zegt hij in HNB.

Sagan en andere renners

Ook Sagan bereidde zich de afgelopen jaren voor via een hoogtestage. "Het is overigens niet enkel Sagan die de voorjaarsklassiekers en het WK op deze manier voorbereidt. Ook Lutsenko en wat renners van Astana rijden daar dan ook rond. Hoogtestages zijn al enkele jaren niet langer het exclusieve terrein van ronderenners", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties