Tiesj Benoot zorgt voor Belgische primeur met planning richting de Omloop Het Nieuwsblad

Redactie
| 1 reacties
Tiesj Benoot zorgt voor Belgische primeur met planning richting de Omloop Het Nieuwsblad

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische renners zijn al druk bezig met hun planning voor 2018. Tiesj Benoot gaat zoals de voorbije seizoenen voor de voorjaarsklassiekers, maar zal dat hoogstwaarschijnlijk via een opmerkelijke planning doen.

Benoot zal na de Ronde van San Juan op hoogtestage gaan naar de Sierra Nevada. Daarna volgt de Omloop Het Nieuwsblad eind februari. Enkele renners, zoals Peter Sagan, deden het hem al voor.

"Maar ik keek dit niet af van Peter Sagan, hoor", aldus Benoot in Het Nieuwsblad. "Ik las al vier jaar hoogtestages in. Ik deed het al een eerste keer toen ik in 2014 stagiair werd. Ik reed direct podium in de Ronde van Denemarken en werd vierde op het WK beloften. Een jaar later bereidde ik tijdens de zomer op grote hoogte de Eneco Tour voor."

Explosiviteit behouden

En ook dit jaar werkte het. "Vorig jaar ging ik voor de Dauphiné twintig dagen naar de Sierra Nevada en daarna nog eens tien dagen. Ik denk dat mijn Tourdebuut (20ste, nvdr.) er mocht zijn. Ik voelde in de sprint van Rodez dat ik na twee weken Tour mijn explosiviteit behield. Wat voor mij een niet onbelangrijk gegeven was met dit voorjaar in het achterhoofd", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties