De Plus knokt terug na zware val: "Bang van afdalingen? Neen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Plus knokt terug na zware val: "Bang van afdalingen? Neen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was twee keer schrikken in de Ronde van Lombardije dit jaar. Zowel Laurens De Plus als Jan Bakelants maakten een doodsmak op exact dezelfde plaats. Die eerste zit intussen terug op de fiets.

"Het gaat heel goed met mij", zegt De Plus aan Sporza. "Het gaat allemaal sneller dan verwacht. De eerste 3 weken waren moeilijk: ik had veel pijn en moest veel rusten. Maar daarna is het opeens spectaculair verbeterd. Ik zit nu al een dikke week op de fiets. De fietsbeweging gaat weer vlot, op de trappers lopen gaat nu ook al en ik kan al een beetje bergop fietsen. Dus alles komt zeker goed."

Het ging onverwacht snel. "Zeker niet na de eerste 3 weken. Maar ik denk dat het lichaam van een topsporter en van een jonge gezonde mens gewoon sneller herstelt. Ik zal gewoon bij de groep kunnen aansluiten op de stage, denk ik. Ik zal geen achterstand oplopen en kan gewoon aan de voorbereiding beginnen zoals het moet."

Ik probeer die crash los te laten, anders speelt het je hele carrière parten

Denken aan die crash doet hij niet meer. "Neen. Ik probeer het los te laten. Ik denk dat als je erbij stilstaat, het je je hele carrière zal parten spelen. Ik wil het niet vergeten, maar wel proberen los te laten en kijken naar de toekomst."

Ook de schrik voor afdalingen zit er niet in. "Neen, totaal niet. En ik heb ook al een paar keer in groep getraind. Nu, training en wedstrijd is iets totaal anders. Het kan zijn dat het wat moeilijk zal verlopen in mijn eerste wedstrijd, maar ik verwacht geen problemen. Ik heb van in het begin de knop omgedraaid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties