Amerikaanse veldritkampioen die mee op stage naar Calpe is, legt uit waar vriendschap met Wout Van Aert tot stand kwam

Redactie
| 5 reacties
Amerikaanse veldritkampioen die mee op stage naar Calpe is, legt uit waar vriendschap met Wout Van Aert tot stand kwam
Foto: © photonews

Wout Van Aert trekt naar het Spaanse Calpe om er te trainen in meer zuiderse temperaturen. Maar de wereldkampioen veldrijden neemt ook nog een andere crosser mee. Geen Belg en niet de bekendste: de Amerikaan Stephen Hyde.

Hoe kwam die vriendschap tot stand? "Het was de cross in Hoogerheide, één van mijn allereerste in Europa", legt Hyde uit in Het Nieuwsblad. "Bij de verkenning zag ik een groepje Belgische renners discussiëren boven een steile afdaling. Ik had meteen gesnapt: Stephen, als zij in de remmen gaan om te overleggen hoe ze best naar beneden rijden, dan moet jij dat zeker doen."

Van Aert bleef hem maar adviseren. "Dus ging ik erbij staan. Ik kreeg wat tips, maar iedereen begon snel weer Nederlands te praten. Behalve één jonge gast, die me bleef adviseren. Dat was Woet."

"Sindsdien is hij op crossen een kompas geworden. Al die Belgische crossers weten op elk parcours blindelings de weg. En daarnaast heb je ons Amerikaans gezelschap, dat doorgaans geen idee heeft wat het aan het doen is", lacht hij. "Ik heb één mechanieker mee en die vraagt me dan in Hamme: Stephen, hoe ga ik naar de wisselzone? Ja, weet ik veel. Dat soort dingen vraag ik allemaal aan Wout."

Maar de twee zijn dus vrienden geworden. "Kort geleden is het tweerichtingsverkeer geworden. Wout laat me zijn Engelstalige Instagram-berichten nalezen voor hij ze post. En als we de Wereldbekers in de VS rijden, kan ik hem een keer advies geven. Dat is fijn. De trainingsstage in Spanje is ook zo tot stand gekomen, met een berichtje op Messenger: Zou je niet meegaan? Ik zag het meteen zitten. Woet is a very cool guy", besluit Hyde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties