Eddy Merckx ziet Philippe Gilbert zijn droom nog verwezenlijken: "Hij is in de fleur van zijn leven"

Redactie
| 7 reacties
Eddy Merckx ziet Philippe Gilbert zijn droom nog verwezenlijken: "Hij is in de fleur van zijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert heeft nog één groot doel in zijn carrière: de vijf Monumenten op zijn palmares zetten. Luik-Bastenaken-Luik, Lombardije en de Ronde heeft hij al gewonnen, maar Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo ontbreken nog.

Zijn goede vriend Eddy Merckx is overtuigd dat het voor de 35-jarige Gilbert zeker nog mogelijk is om La Primavera en Roubaix te winnen. Dat zei hij in 2010 al. "Die overtuiging is er nog steeds", zegt Merckx in HLN. "Hij is in de fleur van zijn leven. En in blakende conditie. Om Milaan-Sanremo te winnen moet hij op de Poggio het juiste moment afwachten."

Sprint van select groepje

"Vaak ging hij te vroeg. Je moet bovenkomen met enige reserve. En dan: duiken. Als je nog fris zit, kan je op die licht hellende Via Roma renners kloppen die potentieel sneller zijn. Ik deed het in 1966 met Durante en Dancelli. Na bijna 300 kilometer spelen andere wetten. Ook jij kan daar de spurt winnen van een select groepje, Phil. Je bent niet traag. Probleem is dat de koers de voorbije jaren telkens te licht uitviel."

Gilbert zelf gebruikt het voorbeeld van afgelopen seizoen. "Zie Kwiatkowski, die er dit jaar Sagan oplegde. Peter wint normaal met beide vingers in de neus. Nu finishte zelfs Alaphilippe nog binnen de marge van een half wiel", ziet de Waalse renner kansen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties