Wielrennen

Einde aan dispuut tussen BORA-hansgrohe en UCI over uitsluiting van Sagan in de Tour

Einde aan dispuut tussen BORA-hansgrohe en UCI over uitsluiting van Sagan in de Tour

Het TAS zou dinsdag normaal een uitspraak doen over de uitsluiting van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk van dit jaar. De Slovaak werd gediskwalificeerd nadat hij in de sprint Mark Cavendish tegen de grond had gekwakt. Maar er is dan toch een einde gekomen aan het juridische geschil.

Het betrof de vierde etappe naar Vittel. Sagan en Cavendish sprintten voor de zege, maar de Brit ging tegen het asfalt. Was het een manoeuvre van Sagan of zag Cavendish een gaatje dat er niet was? Er was heel wat te doen over het incident, want de wereldkampioen werd na afloop naar huis gestuurd.

Zijn team BORA-hansgrohe liet het daar niet bij en ging in beroep om Sagan terug naar de Tour te halen. Er kwam een hele juridische saga van en vandaag zou het TAS een uitspraak doen over de zaak. Maar de Duitse ploeg heeft in een persbericht dinsdagochtend bekendgemaakt dat er een einde is gekomen aan de zaak.

"Het verleden is al vergeten", zegt Sagan. "Ik wil er op wijzen dat het werk van de UCI-commissarissen niet gemakkelijk is na wat er mij overkomen is in Vittel. De UCI weet dat er op een meer efficiënte manier gewerkt moet worden. Ik ben blij dat mijn zaak tot positieve ontwikkelingen zal leiden."

Reacties 5 reacties

Tags : Peter Sagan

Gerelateerd nieuws