Wielrennen

Wouter Vandenhaute legt uit wat hij met parcoursverandering in de Omloop Het Nieuwsblad wil bereiken

Wouter Vandenhaute legt uit wat hij met parcoursverandering in de Omloop Het Nieuwsblad wil bereiken

De Omloop Het Nieuwsblad zal er volgend jaar niet meer hetzelfde uitzien. Er werd gekozen voor een aankomst in Meerbeke met onder meer de laatste 60 kilometer van de oude Ronde van Vlaanderen.

Wouter Vandenhaute van Flanders Classics heeft dus opnieuw een kassieker een nieuwe look gegeven. "Een mythisch parcours. Renners als Tiesj Benoot kennen die aankomst van de Ronde in Meerbeke nog, maar reden die finale nooit. Met de Omloop wil ik dezelfde beleving krijgen als destijds met de Ronde."

Eigen identiteit

"Dat we niet meer in Gent finishen is een beslissing om louter sportieve redenen. We willen zo de Omloop Het Nieuwsblad meer uitstraling geven", citeert Sporza Vandenhaute. "Elke wedstrijd van de Flanders Classiscs moet zijn eigen identiteit krijgen. De Ronde heeft die, Dwars door Vlaanderen kreeg een ander parcours aangemeten, net als de Scheldeprijs en nu ook de Omloop het Nieuwsblad."

De aankomst ligt niet meer in Gent, maar dus in Meerbeke (Ninove). "Er was wel een discussiepunt over de aankomstzone. Sommigen wilden de finish in het centrum van Ninove, maar voor mij moest de streep liggen waar ze voorheen lag in de Ronde. En dat is nu een feit", besluit de grote man van Flanders Classics.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws