Wielrennen

Boonen over akkefietje tussen Sagan en Terpstra in Gent-Wevelgem: "Zulke ezelspraktijken lossen voor niemand iets op"

Boonen over akkefietje tussen Sagan en Terpstra in Gent-Wevelgem: "Zulke ezelspraktijken lossen voor niemand iets op"

Flashback naar Gent-Wevelgem van 2017. Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire sprongen weg uit een groepje der favorieten. Niki Terpstra weigerde te rijden, Peter Sagan reageerde kwaad. Ook Tom Boonen kwam nog eens terug op het incident.

Greg Van Avermaet klopte uiteindelijk medevluchter Jens Keukeleire in een sprint met twee. Maar er werd vooral gesproken over het akkefietje tussen Sagan en Terpstra. "Ik weet niet hoe dat door de buitenwereld geïnterpreteerd werd, maar Niki moest niet meerijden met die mannen", vertelt Boonen in gesprek met Sporza. "Op dat moment was Sagan de 'ambetanterik' in de zaak."

"Als hij een klein beetje normaal doet, wat je mag verwachten van een wereldkampioen, dan rijdt hij gewoon door en is er geen probleem. Het was misschien een rare ontknoping, maar zulke dingen gebeuren wel vaker", aldus Boonen.

"Het was zijn verantwoordelijkheid, zo simpel is het"

Sagan zei achteraf dat één tegen allen geen sport was, maar een goedkoop spelletje. "Het was zijn verantwoordelijkheid, zo simpel is het", verduidelijkt Boonen nogmaals. "Ik heb vroeger ook veel in die situatie gezeten. Dan kun je roepen en vloeken zoveel je wil, maar eigenlijk moet je jezelf de betere tonen en moet je proberen de wedstrijd te winnen. Zulke ezelspraktijken lossen voor niemand iets op."

"Of daar op de ploegbus nog over gediscussieerd werd? Iedereen mag eens roepen. Dat is geen ruzie. Je wandelt de bus niet binnen zoals je een kerk binnengaat. De beste vrienden mogen tegen elkaar roepen", besluit de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws