Wielrennen

Stad Geraardsbergen wil Tour-organisator ASO overtuigen: "Twee keer de Ronde op één dag"

Stad Geraardsbergen wil Tour-organisator ASO overtuigen: "Twee keer de Ronde op één dag"

De Muur van Geraardsbergen in de Ronde van Frankrijk van 2019? Het zou zomaar eens kunnen. Burgemeester Guido De Padt hoopt van de Tour-start in Brussel gebruik te maken om over de legendarische Muur te passeren.

In Geraardsbergen willen ze er alles aan doen om de Muur in de Tour van 2019 te krijgen. Anderhalve maand geleden werd het parcours van volgend jaar al bekendgemaakt. "We zijn toen speciaal met een delegatie naar Parijs getrokken", zegt De Padt bij Sporza.

In parcours van 2019?

"Wat ons toen verwonderd heeft, is dat iedereen het erover eens was dat de Muur van Geraardsbergen een plaats zou moeten krijgen in het parcours van 2019."

En ook andere legendarische wielernamen waren het daar roerend over eens. "We spraken er met organisator Christian Prud’homme en andere hoge pieten, maar ook met Tour-helden als Poulidor en Thévenet. Die mensen keken nu al uit naar een mogelijke Tour-passage over de Muur."

"Al sinds de Tour-start in Antwerpen, meer dan twee jaar geleden dus, zijn we hier mee bezig. Omdat het voor de streek echt de moeite is om ervoor te lobbyen, doen we er alles aan. In 2004 passeerde Tour al eens in Geraardsbergen, weliswaar niet over de Muur, maar het was toen echt op de koppen lopen. Ik omschrijf het wel eens als twee keer de Ronde van Vlaanderen in één dag.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws