Wielrennen

Tom Boonen over zijn favoriet voor 'Kristallen Fiets': "Da's kloten aan je lijf hebben"

Tom Boonen over zijn favoriet voor 'Kristallen Fiets': "Da's kloten aan je lijf hebben"

Tom Boonen kijkt al uit naar vanavond. Hij mag in het prachtige Grand Casino van Knokke immers het Gala van de 'Kristallen Fiets' opluisteren als gastheer. Als het van de intussen gepensioneerde 'Tornado Tom' afhangt, mag (ex-)ploegmaat Philippe Gilbert alvast de grote winnaar van de avond worden.

In zijn column voor 'Het Laatste Nieuws' blikt Boonen vooruit, maar vooral ook terug. Hij maakte het wielervoorjaar - zijn allerlaatste - immers van dichtbij mee en is dus uitstekend geplaatst om een oordeel te vellen over de topfavorieten voor de 'Kristallen Fiets' 2017: "Ik kijk uit naar de ontknoping. Van Avermaet en Gilbert reden allebei een ongelooflijk sterk seizoen. Vraag is wat je precies laat doorwegen. Gregs verbluffende regelmaat? Of dé uitschieter van het voorjaar, die succesvolle solo van 'Phil' in de Ronde van Vlaanderen?"

Gokken en durven verliezen

Als het van het voormalige uithangbord van Quick-Step afhangt, wordt het laatstgenoemde: "Lichte voorkeur voor Gilbert. Omdat hij iets realiseerde wat mensen bijbleef, iets wat de geschiedenisboeken vulde. 'Phil' had in de Ronde van Vlaanderen nooit de bedoeling om op 55 kilometer van de finish al weg te rijden, bekende hij. En toch: da's kloten aan je lijf hebben. Gokken en durven verliezen: die ingesteldheid spreekt mij enorm aan. Met alle respect voor de prestaties van Greg. Ze waren niet groter of kleiner dan die van Gilbert, wel anders."

Wat niet wegneemt dat ook Van Avermaet ook de bewondering van Boonen kan rekenen: "Ook Greg wens ik op een dag uit de grond van mijn hart een triomf in de Ronde van Vlaanderen toe. Als iemand het verdient, dan hij. Want zijn inzet en werkvolume kennen geen grenzen. Niet slecht misschien dat het er tot dusver nog niet van kwam. Zo blijft het vuur branden en rest hem nog een belangrijk doel. 2018 wordt boeiend", besluit de 'Bom van Balen'.

Reacties 5 reacties

Tags : Tom Boonen

Gerelateerd nieuws