Wielrennen

Toon Aerts duidt zijn nummer één voor de Kristallen Fiets aan, ook een 'verrassende' nummer drie in petto

Toon Aerts duidt zijn nummer één voor de Kristallen Fiets aan, ook een 'verrassende' nummer drie in petto

Woensdagavond wordt in Knokke de Kristallen Fiets uitgereikt aan de beste renner van het afgelopen jaar. Heel wat collega's zetten Greg Van Avermaet al op één en dat was bij Toon Aerts niet anders.

De veldrijder van Telenet Fidea koos voor Greg Van Avermaet op één en Philippe Gilbert op twee. "Eén of twee is geen gemakkelijke keuze, maar ik zet Van Avermaet bovenaan om een heel specifieke reden", legt Toon Aerts uit in HLN.

Enkelbreuk

"Hij is aan het seizoen begonnen toen hij nog aan het revalideren was van een enkelbreuk: ik heb begin dit jaar zelf mijn schouder gebroken en weet hoe moeilijk zo’n herstel kan zijn. Dan vind ik het knap dat hij in die omstandigheden toch een enorm mooi voorjaar bij mekaar fietste", aldus Aerts.

Aerts heeft ook nog een iets of wat verrassende nummer drie. "Op drie zet ik Dylan Teuns. Hij verdient een pluim voor zijn knappe zomer. Hij won drie rittenkoersen op rij. De Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Tour in Noorwegen. Straf dat je zo kan toeslaan", klinkt het.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.