Wielrennen

D'Hoore verrast met tweede Kristallen Fiets: "Is dit een grap?"

D'Hoore verrast met tweede Kristallen Fiets: "Is dit een grap?"

Nadat ze de strijd om de Flandrien verloor van Sanne Cant, kwam de Kristallen Fiets toch een beetje onverwacht bij Jolien D'Hoore, zo blijkt.

"De mooiste prijs die je als wielervrouw kunt winnen", aldus D'Hoore bij Het Laatste Nieuws. "Dit komt totaal onverwacht. Geen idee wat het grote verschil met Sanne Cant kan hebben gemaakt. Puur qua resultaten scoorden we even goed. Ik had het haar trouwens van harte gegund. Ze zou de Kristallen Fiets zeker niet gestolen hebben, want ze heeft er in haar discipline het maximum uitgehaald."

D'Hoore zocht zelf naar redenen. "Heeft het met de perceptie van het veldrijden te maken? Dat de populariteit van de cross zich beperkt tot de Benelux en het baanwielrennen en de weg meer internationaal aanzien oogsten? Ik ben hoe dan ook superblij met de trofee. Want ik haal het van een ijzersterke concurrente. Dat maakt het nóg mooier."

Dat ik het haal van een ijzersterke concurrente, maakt het nog mooier -Jolien D'HooreDeel deze quote:

Maar wat brengt 2018? "Spectaculaire wijzigingen ondergaat mijn programma in principe niet. Het klassieke voorjaar - ik wil top zijn vanaf de Omloop - en het BK worden opnieuw de grote doelen. En begin maart verdedigen Lotte en ik onze wereldtitel op het WK ploegkoers. In Apeldoorn, Nederland."

Reacties 15 reacties

Gerelateerd nieuws