Mettepenningen: "Ons team had Van Aert meer kunnen bieden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Mettepenningen: "Ons team had Van Aert meer kunnen bieden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Mettepenningen moet week na week toekijken hoe zijn jongens voorbijgesneld worden door de grote tenoren van de cross, Van der Poel en Van Aert. Bij die laatste stond hij zelf ooit dichtbij.

Op de vraag in Het Laatste Nieuws of hij spijt heeft dat geen van beide (Van der Poel en Van Aert) bij hem rijdt, is Mettepenningen duidelijk. “In het geval van Van Aert wel. Toen hij nog bij de beloften van Telenet-Fidea reed, heeft Mario Declercq een keer met hem gebeld. Maar Van Aert zei dat hij perfect gelukkig was bij zijn ploeg en dat er van een vertrek geen sprake was."

Je kan moeilijk om de paar weken een renner bellen

-Jurgen Mettepenningen

Dat leek even later al veranderd te zijn. "Tot hij minder dan een jaar later plots een contract bij Vastgoedservice tekende. Een ploeg die pas was opgericht. Dan denk ik dat wij meer te bieden hadden. Dat blijf ik een gemiste kans vinden. Jammer. Maar wat moesten wij doen? Je kan moeilijk om de paar weken met een renner bellen.”

Rancune voelt hij niet. "Kijk, ik ben perfect gelukkig met de renners die ik heb. Vanthourenhout, Pauwels, Iserbyt: ik blijf er volop in geloven. Maar welke manager zou vandaag niet graag werken met Van der Poel of Van Aert?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties