Muur van Geraardsbergen in de Tour? Dit heeft Greg Van Avermaet daarover te zeggen

Redactie
| 0 reacties
Muur van Geraardsbergen in de Tour? Dit heeft Greg Van Avermaet daarover te zeggen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is van 2004 geleden dat de Muur opgenomen was in het parcours van de Ronde van Frankrijk. Maar in Geraardsbergen zijn ze alvast aan het dromen van een nieuwe passage over de mythische Muur in 2019. Greg Van Avermaet ziet het graag gebeuren.

Burgemeester Guido De Padt doet er alles aan om de Muur van zijn Geraardsbergen in de Tour van 2019 te krijgen. Dan vindt de Tour-start ter ere van Eddy Merckx (won in 1969 de eerste keer de Tour, red.) in Brussel plaats. En dus hopen ze van die gelegenheid gebruik te maken om via Geraardsbergen te passeren.

Makkelijk wordt dat echter niet, want organisator ASO heeft ook klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl in de portefeuille zitten. En dus zal de Tour-organisator mogelijk meer geneigd zijn om via de Ardennen naar Frankrijk te komen.

"Het wordt tijd dat de Tour nog eens een klassiek Vlaams parcours aandoet"

Greg Van Avermaet hoopt dat de Muur in het parcours komt. "Het wordt tijd dat de Tour nog eens een klassiek Vlaams parcours aandoet", zegt hij in HNB. "Ieper in 2014 was maar een korte Belgische lus en ging dan naar Noord-Frankrijk. Antwerpen (2015) ging meteen naar de Ardennen en was ook niet voor een renner zoals ik. Ik ben dus zeker voorstander van een Tour met de Muur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties