Tom Boonen over trofeeën: "Na een tijdje begint dat eigenlijk zelfs een beetje vervelend te worden"

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen over trofeeën: "Na een tijdje begint dat eigenlijk zelfs een beetje vervelend te worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet won voor de vierde keer op rij de Kristallen Fiets. Tom Boonen, woensdagavond co-presentator bij de uitreiking, begrijpt dat het moeilijk is om daar opnieuw iets op te zeggen.

Boonen won zelf in zijn carrière vier keer de Kristallen Fiets als beste renner van het jaar. "Het is niet altijd simpel om daar iets op te zeggen", lachte Boonen in gesprek met Sporza. "Na een tijdje begint dat eigenlijk zelfs een beetje vervelend te worden. Niet omdat je die erkenning niet waardeert, want dat waardeer je enorm, maar daar doe je het als renner niet voor."

'Van koers tot koers'

Boonen wilde zich vooral op de fiets laten zien. "Je leeft eigenlijk van koers tot koers, van klassieker tot klassieker, en dan wordt er op basis van je verwezenlijkingen door andere mensen beslist of je een trofee krijgt. Ik hechtte daar niet veel waarde aan."

"Dan ben je als renner snel uitgepraat. Je zegt: 'Bedankt, ik vind het mooi', en dat meen je ook, maar ik denk ook dat Van Avermaet het niet voor deze prijzen doet. Hij koerst voor al die dingen die tijdens een seizoen aan dit soort trofeeën voorafgaan", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties