Wielrennen

Van Avermaet over plaats tussen Museeuw, Gilbert, Boonen en co.: "Een beetje gênant"

Van Avermaet over plaats tussen Museeuw, Gilbert, Boonen en co.: "Een beetje gênant"

Greg Van Avermaet evenaarde met zijn vierde Kristallen Fiets onder meer Tom Boonen en Philippe Gilbert. Hij is ook op weg om Johan Museeuw bij te benen. Uniek.

"Ik had nooit gedacht dat dat ooit zou gebeuren", aldus Van Avermaet aan Het Laatste Nieuws. "Het blijft eigenaardig om in dit rijtje te staan. Een beetje gênant bijna. Tom Boonen is nog altijd een idool van me. Ik vind dat andere mensen moeten zeggen of ik er thuishoor of niet, maar het doet wel deugd."

Volgend jaar kan hij recordhouder Johan Museeuw evenaren. "Ik lees dat Museeuw vijf Kristallen Fietsen heeft. Ik zie dat record wel zitten. Ik hoop hier volgend jaar weer te staan."

Ik ben heel eergierig, ik wil dat ze over veertig jaar nog weten wie Greg Van Avermaet was -Greg Van AvermaetDeel deze quote:

"Mensen weten dat misschien niet van mij, maar ik ben heel eergierig. Ik hoef de aandacht niet, en ik spring vaak nonchalant om met mijn trofeeën, maar ik wil als renner wel in de geschiedenisboeken belanden. Ik wil dat ze over twintig en veertig jaar nog weten wie Greg Van Avermaet was."

Hij staat wel nog 'maar' op de erelijst van één topklassieker. "Dat besef ik. Uiteindelijk zijn het de overwinningen die bepalen hoe groot je als renner bent. Ik doe dat wel eens: erelijsten aflopen om te kijken wie daarop staat. Ik vind het nog altijd 'wijs' als ik dan mijn naam ertussen zie staan. Op dat vlak heb ik goed voor mezelf gezorgd dit jaar."

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws