Nieuwe rol voor speelvogel Sagan: "Hoe ik een goeie vader moet zijn? Dat weet ik nog niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Nieuwe rol voor speelvogel Sagan: "Hoe ik een goeie vader moet zijn? Dat weet ik nog niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Peter Sagan veranderde er na zijn wereldtitel heel wat. Vrouwlief Katarina beviel van hun eerste kind en dus komt de vaderfiguur bij de eeuwige speelvogel naar boven.

"Na Bergen hebben Kate en ik het erg rustig gehouden. We waren veel thuis, we verwachtten Marlon en na de geboorte ben ik nog een maand thuis gebleven", aldus Sagan in Het Laatste Nieuws.

"Het vaderschap is nieuw voor mij, voor het eerst in jaren heb ik een heel nieuwe emotie beleefd. De dag van de geboorte was speciaal en vandaag is het nog altijd erg speciaal." Zijn hoofddoel heeft voor 2018 weinig met koers te maken. "Een goede vader zijn. Hoe? Dat weet ik nog niet goed. Nu draait het allemaal om Kate. Haar leven is veel veranderd. Marlon hangt van Kate af. Niet van mij. Dat zal over enkele jaren anders zijn."

Balanceren tussen afwezige wielertopper en vader

"Hoe ik de balans vind tussen het vaderschap en mijn leven als profwielrenner hangt van mij af. En van mijn vrouw. En van Marlon, of hij slaapt of niet. Nu gaat het goed. Hij slaapt overdag en hij weent 's nachts", lachte de wereldkampioen.

Hij is wel vaak van huis. "Veel mensen moeten het doen. Het is het einde van de wereld niet. Het is niet dat ik nu voortdurend thuis moet zitten om naar mijn baby te kijken. Er is technologie, er is de smartphone. En een mens moet toch iets doen in het leven, right."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties