Geen Van Aert, geen Van Der Haar en ook geen spanning: oppermachtige Mathieu speelt solo slim

Geen Van Aert, geen Van Der Haar en ook geen spanning: oppermachtige Mathieu speelt solo slim
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft er weer een perfect weekendje opzitten. In de Druivencross van Overijse hoefde hij niet eens al te diep te gaan om de overwinning binnen te halen op een erg zwaar parcours.

De sneeuw had voor een maanlandschap gezorgd in Overijse, maar door de zich steeds verder inzettende dooi werd het uiteindelijk een strijd tegen de elementen en vooral tegen ijskoude modderpartijen.

Mathieu van der Poel had in Overijse - net als in Essen zaterdag - niets te vrezen van grootste concurrent Wout Van Aert, op stage in Spanje. Ook Lars van der Haar en Toon Aerts kwamen niet aan de start in de mythische Druivencross.

Spanning ... voor plek 2

En dus trok de Nederlander maar meteen ten aanval na een stevige start van Quinten Hermans. Na een ronde was de kloof met de rest al meteen 20 seconden, daarna kon van der Poel rustig domineren en op techniek naar de zege soleren.

De strijd om de twee andere podiumplekken was gelukkig voor het publiek wél spannend. Iserbyt toonde goede intenties, net als heel wat anderen. Te vaak gleden ze echter weg of hadden ze materiaalpech om ooit nog maar in de buurt van VDP te komen.

Meeusen, Iserbyt, Van Kessel en de even uit de achtergrond teruggekeerde Pauwels maakten het in het slot nog boeiend. Van Kessel en Meeusen zouden uiteindelijk mee het podium opmogen met de ongenaakbare winnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties