Controversiële beslissing Donald Trump heeft ook impact op Giro (maar er is al een plan B...)

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Controversiële beslissing Donald Trump heeft ook impact op Giro (maar er is al een plan B...)

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De onrust is momenteel erg groot in Israël na de controversiële beslissing van Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van het land. De nieuwe opstoten van geweld tussen Joden en Palestijnen hebben ook hun impact op de Giro van 2018, die start in de conflictueuze regio.

De organisatie van de Ronde van Italië (4-27 mei), RCS Sport, houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft intussen al een plan B uitgewerkt. Je weet immers maar nooit dat de spanningen tegen mei volgend jaar nog altijd hevig woeden.

Koersdirecteur Mauro Vegni zou de eerste grote ronde van 2018 alsnog kunnen laten starten in het zuiden van Italië, dat meldt 'Velonews'. De Giro vangt dan mogelijk aan in de zuidoostelijke regio Puglia.

Vervolgens zou de wedstrijd van drie weken, die vorig jaar gewonnen werd door Tom Dumoulin, richting het westen van de laars trekken. Vanaf de Siciliaanse provincie Catania zou dan weer het oorspronkelijke parcours gevolgd worden. Een alternatief is om de Giro meteen in Catania - ergo op Sicilië - te laten starten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties