Deze drie jonge Belgen willen verrassen in schaduw van kannibaal Greg Van Avermaet

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Deze drie jonge Belgen willen verrassen in schaduw van kannibaal Greg Van Avermaet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en Richie Porte zijn vanzelfsprekend de uithangborden van BMC, maar in de schaduw van die twee kleppers zijn er nog drie (jonge) Belgen met ambitie die zich in 2018 maar wat graag willen tonen. We hebben het over Dylan Teuns, Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck.

Volgens zijn ploegmanager Jim Ochowicz is hij een coureur met "onbeperkte mogelijkheden", het moge dus duidelijk wezen dat ze bij BMC een en ander verwachten van Dylan Teuns (25). De Limburger werd vorig seizoen knap derde in de Waalse Pijl: "Ik hoop dat ik kopman mag zijn in de Ardennenklassiekers", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'. "Als alles loopt zoals gepland, moet ik zowel in Luik als in Hoei top-10 kunnen rijden. Kan ik ook winnen? Als ik dezelfde conditie heb als voorbije zomer doe ik weer mee voor het podium."

Revanche

Voor de 23-jarige Loïc Vliegen moet het het jaar van de doorbraak worden, 2017 viel immers in het water door een akelige val in de Ronde van het Baskenland. De talentvolle Waal hield er een staartbeenbreuk aan over: "Ik koers op revanche. Niet dat ik kwaad ben op iets of iemand, maar ik wil me tonen. Welke koersen ik ga rijden, is nog niet helemaal duidelijk. Ik ben reserve voor de Vlaamse klassiekers, maar ik denk dat de ploeg mij meer nodig heeft in de Ardennen. Ik zou graag mijn eigen kans gaan in de Brabantse Pijl, ik denk dat ik die koers kan winnen."

Leerjaar

Last but not least is er ook nog Nathan Van Hooydonck (22), die staat voor zijn allereerste volledige seizoen bij de grote jongens: "Ik start in de rondes van Dubai en de Algarve, maar ik kijk al uit naar de Omloop. Dat is mijn eerste grote doel. Ik beschouw dit als een leerjaar, maar als ik mag starten in de Vlaamse klassiekers is dat ook om te presteren. Ik wil een meerwaarde zijn voor Greg en de ploeg. Ik ben nu een betere coureur dan zeven maanden geleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties