Deze vier klassiekers wil Van Avermaet in 2018 écht graag winnen: "Dat is nog altijd de wedstrijd die mij het beste ligt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Deze vier klassiekers wil Van Avermaet in 2018 écht graag winnen: "Dat is nog altijd de wedstrijd die mij het beste ligt"
Foto: © SC

Na het binnenhalen van zijn vierde Kristallen Fiets is het voor Greg Van Avermaet weer bittere ernst. De klassieke kopman van BMC tekende gisteren - vanzelfsprekend - present op de persdag van zijn team in het Spaanse Calpe en sprak bij Sporza zijn ambities uit voor komend seizoen.

Over de komst van Jürgen Roelandts: "De ploeg neemt de eindbeslissing, maar je gooit altijd namen op die mogelijk zijn. Jürgen was een van de eersten die in mij opkwamen. Het is leuk om er een Belg bij te hebben en ook iemand die ervaring heeft in de klassiekers en mij kan bijstaan in de finales."

Over de sterkte van zijn BMC-ploeg: "Ik denk dat we gewapend zijn voor een goed klassiek voorjaar en dat we een goed evenwicht hebben gecreëerd met mij als absolute kopman, met 2 capabele renners eronder en met Küng die enorm sterk is maar misschien nog wat ervaring mist, maar ook ver kan raken in een klassieker."

Over de 4 klassiekers die hij graag zou winnen: "Dat is gemakkelijk: degene die ik nog niet gewonnen heb. Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, een tweede keer Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Maar het liefst de Ronde natuurlijk. Ik ga dat niet ontkennen, maar ik wil er ook niet te veel druk op zetten. Dat is nog altijd de wedstrijd die mij het beste ligt."

New kit day... The look for 2018! @bmcproteam #ride_bmc #dontcrackunderpressure #sponsoryourself pic @cauldphoto

Een bericht gedeeld door Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) op

Over het WK 2018 in het Oostenrijkse Innsbruck: "Ik wil aan de start staan, maar wil zeker niet als favoriet van start gaan. Gewoon met een wildcard aan de start komen en hopen dat er iets moois kan uitkomen. Ik ben niet kansloos op zo'n parcours, maar ik denk dat er meer favorieten zijn."

Over de Ronde van Frankrijk: "Ik denk dat de Tour nog altijd de belangrijkste koers is op de kalender, met veel belangstelling van de media. Dan kun je niet ontbreken. We hebben met Richie Porte iemand die de gele trui kan winnen. Ik hoop hem zo goed mogelijk bij te staan en natuurlijk ook mijn eigen kans te gaan in de ritten die me liggen. Ik hoop opnieuw een Touretappe te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties