Onfortuinlijke Belgische mikt na zware val in juni op comeback in de Omloop: "Niet de leukste periode"

Redactie
| 0 reacties
Onfortuinlijke Belgische mikt na zware val in juni op comeback in de Omloop: "Niet de leukste periode"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In juni van dit jaar kwam ze tijdens een trainingsritje erg zwaar ten val en leek haar carrière aan een zijden draadje te hangen, maar het gaat stilaan de goede kant op met wielrenster Sofie De Vuyst. De partner van wielrenner Bart De Clercq zal in de Omloop Het Nieuwsblad haar comeback maken.

Na haar val in juni stond De Vuyst voor een lange revalidatie. Maar op 24 februari zal ze in de Omloop haar comeback maken. "Dit wordt voor mij om meer dan één reden een heel speciale koers", vertelt De Vuyst in Het Nieuwsblad.

8 maanden out

"In de eerste plaats omdat het de eerste wedstrijd zal worden na zowat acht maanden inactiviteit. Het was niet de leukste periode maar de revalidatie loopt momenteel vlot. Daar trek ik me ook op mentaal vlak aan op. Bij de kiné maak ik vooruitgang en de laatste scans van zo’n twee weken geleden waren ronduit positief."

Maar de komende weken zullen in het teken van veel trainingen staan. "Het komt er nu vooral op aan om de komende weken hard te blijven doorwerken en dan moet ik er in de Omloop kunnen bij zijn", aldus De Vuyst, die ook tevreden is met het nieuwe parcours.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties