Philippe Gilbert na topjaar: "Koersen is véél te zwaar om het louter te doen voor het geld en een mooi contract"

Redactie
| 3 reacties
Philippe Gilbert na topjaar: "Koersen is véél te zwaar om het louter te doen voor het geld en een mooi contract"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert trok niet voor het geld naar Quick-Step Floors, wel om er zijn sportieve ambities waar te maken. Meer bepaald alle vijf Monumenten op zijn palmares zetten.

Bij de ploeg van Patrick Lefevere zetten ze alles op alles om de droom van Gilbert te verwezenlijken. "Het is ook mijn enige motivatie om er nog even mee door te gaan", vertelt Gilbert in HLN. "Anders was ik nu al gestopt. Koersen is véél te zwaar om het louter te doen voor het geld en een mooi contract. Je moet jezelf ook doelen kunnen stellen."

De vijf Monumenten (Ronde, Parijs-Roubaix, Sanremo, Luik en Lombardije) werden tot dusver tot drie renners gewonnen. Erik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Enkel Gilbert kan daar in de nabije toekomst bijkomen. "Mijn passie voor de klassieke monumenten is er altijd geweest. Daarvoor ben ik wielrenner geworden."

"Ik denk ook dat ik ze in een logische, correcte volgorde heb nagestreefd. Ik ben begonnen met de wedstrijden waarvoor je wat lichter moet wegen en die iets makkelijker te winnen zijn op jonge leeftijd. Ik kwam in die periode uit op 69 kilogram en was nog niet zo gespierd. Met dát gewicht was ik in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix hooguit vijfde of zesde geworden", weet Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties