Roelandts 2.0 is geboren: "Denk dat het vrij uniek is dat een renner 10 jaar bij dezelfde ploeg blijft, maar het was voor mij tijd voor iets anders"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Roelandts 2.0 is geboren: "Denk dat het vrij uniek is dat een renner 10 jaar bij dezelfde ploeg blijft, maar het was voor mij tijd voor iets anders"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meest opvallende Belgische transfer van de voorbije winter is ongetwijfeld die van Jürgen Roelandts. Zoek hem volgend seizoen niet meer in het shirt van Lotto Soudal, straks staat de voormalige Belgische kampioen bij BMC aan de zijde van niemand minder dan Greg Van Avermaet.

De 32-jarige Vlaams-Brabander was toe aan een nieuw avontuur, dat vertelt hij aan Sporza: "Ik ben blij dat ik eens een andere visie en aanpak zie qua training en andere koersinzichten leer kennen. Je zit hier ook met toppers als Richie Porte en Greg Van Avermaet, die een grote naam hebben. Ik kijk er ontzettend hard naar uit."

Deugd doen

Zijn team Lotto verlaten, was geen makkelijke keuze: "Als er een tijd was om te veranderen, was het nu. Ik denk dat het vrij uniek is dat een renner 10 jaar bij dezelfde ploeg blijft. Ik moet hen daarvoor bedanken, maar het was voor mij tijd voor iets anders. Nieuw materiaal, een andere visie op de koers. Het zal mij zeker deugd doen."

Roelandts vertelt ook waarom het uiteindelijk BMC is geworden: "Er hadden drie ploegen interesse, maar ik wou ook een beetje aan mijn tijdrit werken. 2 jaar geleden verloor ik heel nipt de proloog van de Ronde van Zwitserland tegen Fabian Cancellara. Daarvoor zit ik hier in de juiste ploeg. Ze focussen heel hard op tijdrijden, op de ploegentijdrit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties