Afwijkende dopingtest voor Chris Froome tijdens Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Afwijkende dopingtest voor Chris Froome tijdens Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft tijdens de afgelopen Ronde van Spanje een afwijkende dopingtest laten optekenen. De aanwezigheid van het astmamiddel Salbutamol was te groot. Froome en zijn ploeg gaven meteen een woordje uitleg over de hele kwestie.

In de urinetest van 7 september 2017 was er een te hoge dosis van het product Salbutamol terug te vinden in de urine van Chris Froome. Salbutamol is een middel tegen astma, iets waar Froome al sinds jonge leeftijd mee kampt. Er was een concentratie van 2.000 nanogram/mililiter aanwezig en dat is veel meer dan de toegestane 1.000 nanogram.

Daarom heeft de UCI dan ook een woordje uitleg gevraagd aan Froome en Team Sky. In de andere testen waren overigens geen afwijkende waardes terug te vinden bij de latere Vuelta-winnaar. Volgens Froome en Sky is er alvast niets aan de hand en kan Salbutamol in sommige gevallen verkeerde waardes indiceren.

'Erger tijdens Vuelta'

"Het is algemeen bekend dat ik astma heb en ik weet perfect wat de regels zijn", zegt Froome. "Mijn astma werd erger tijdens de Vuelta en dus volgde ik het advies van de teamdokter om mijn dosis Salbutamol te verhogen. En net zoals altijd heb ik ervoor gezorgd dat ik niet meer nam dan nodig. Ik zal de UCI alle verdere informatie geven die het nodig heeft", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties