Ex-wielrenner Johan Vansummeren heeft opvallende nieuwe uitdaging beet

Redactie
| 10 reacties
Ex-wielrenner Johan Vansummeren heeft opvallende nieuwe uitdaging beet

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Vansummeren volgde na zijn afscheid als renner een opleiding als ploegleider, maar kreeg geen vaste job te pakken. De Limburger gaat een nieuwe uitdaging aan en zal weldra fietsvakanties in Griekenland organiseren.

Vansummeren mocht enkele keren in de volgwagen zitten bij zijn ex-ploeg AG2R-La Mondiale en was even aan de slag bij een Azerbeidzjaanse ploeg. "Ik zat dan wel een paar keer - onbezoldigd - in de volgwagen van AG2R, maar daar kwam geen vervolg op", vertelt hij in HLN. "Ook bij andere teams geraakte ik niet aan de bak. Je weet hoe dat gaat, hé. Hoeveel ploegleiders heb jij al weten afhaken?"

'Het was nochtans mijn droom'

"Even was ik ook aan de slag als raadgever bij het Azerbeidzjaanse Synergy Baku, een continentaal team dat hogerop wilde. Maar na een weekje samenwerking bleken onze ideeën te ver uit elkaar te liggen. Het was nochtans mijn droom: tussen die jonge mannen zitten en mijn ervaring doorgeven. En ik sta er nog altijd voor open. Maar ik moet realistisch zijn: de plaatsjes zijn duur. Té duur."

Maar Vansummeren heeft dus een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 januari organiseert hij fietsvakanties op het Griekse schiereiland Peloponnesos. "Samen met Patrick Vangelder, mijn zakenpartner. Hij is al jarenlang actief in de fietsindustrie en heeft een uitgebreide kennissenkring. Belangrijk om onze zaak van de grond te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties