"Ik denk dat er achter de schermen al gigantisch veel onderzoekswerk is gevoerd om Froome vrij te pleiten"

Redactie
| 25 reacties
"Ik denk dat er achter de schermen al gigantisch veel onderzoekswerk is gevoerd om Froome vrij te pleiten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de wielerwereld gaat het vandaag slechts over één ding: de positieve plas van Chris Froome in de Ronde van Spanje. Ook Sporza-journalist Renaat Schotte geeft zijn visie over de feiten en denkt dat de UCI dit eigenlijk nooit wou bekendmaken.

"Er zullen veel onderzoeken gevoerd worden - misschien zijn die zelfs al achter de rug - door Sky en experten, die zullen proberen te bewijzen dat de afwijkende waarde een plausibele verklaring heeft, waardoor Froome er van tussen geraakt en hij geen schorsing oploopt", aldus Schotte. "Bij epo zou er onmiddellijk worden doorverwezen naar instanties die de strafmaat bepalen, maar dat is hier niet het geval."

En bovendien wilde de UCI het nieuws duidelijk niet bekendmaken. "De UCI was ook nooit van plan om te communiceren over deze zaak. Zonder de Franse krant Le Monde en de Britse krant The Guardian zouden we geen weet hebben van deze zaak. Een kwartiertje na de persberichten van de UCI en Sky volgde The Guardian al met zijn berichtgeving. Sky en de UCI waren duidelijk op de hoogte dat de kranten met het verhaal zouden komen.

Vrijpleiten

Toch heeft de UCI bijna drie maanden gewacht om het nieuws openbaar te maken. "De UCI heeft het recht om te zeggen dat het er geen dopingzaak van maakt als het daar gegronde redenen voor heeft. Ik denk dat men achter de schermen tegen Sky gezegd heeft dat het met een plausibele uitleg moet komen en dat er achter de schermen al gigantisch veel onderzoekswerk is gevoerd om Froome vrij te pleiten", besluit Schotte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties