Nederlandse ex-renner en journalist Thijs Zonneveld haalt zwaar uit naar Froome na abnormale dopingtest: "Arme Froome en Wiggins"

Redactie
| 35 reacties
Nederlandse ex-renner en journalist Thijs Zonneveld haalt zwaar uit naar Froome na abnormale dopingtest: "Arme Froome en Wiggins"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome zit in slechte papieren. Er werden tijdens de afgelopen Ronde van Spanje, die hij won, enkele abnormale waarden genoteerd. De aanwezigheid van het astmamiddel Salbutamol was dubbel zo hoog als maximaal was toegestaan.

2000 ng/ml, dat was de aanwezigheid van Salbutamol in de test van Chris Froome. En dat terwijl de limiet op 1000 ng/ml ligt. Petacchi (1360 ng/ml) en Ulissi (1900 ng/ml) werden daarvoor al respectievelijk een jaar en negen maanden geschorst.

De Nederlandse journalist en tevens ex-renner Thijs Zonneveld haalt dan ook zwaar uit. "Dit is echt veel meer dan bij Petacchi en Ulissi die allebei werden geschorst", klinkt het. "De marginal gains van Sky: tot het randje van toelaatbare én erover. En dan rennen naar de jurybus om het recht te liegen en te breien."

Bovendien sneerde hij nog eens naar Froome én ex-Tourwinnaar Wiggins. "Die arme Froome en Wiggins. Wat een pech iedere keer", aldus een ironische Zonneveld. "Allergische en astma-aanvallen precies als ze aan de leiding staan van een grote wielerkoers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties