Petacchi maakte hetzelfde mee als Froome: "Aan 2000 nanogram komen, hoe heeft hij dat in godsnaam gedaan?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Petacchi maakte hetzelfde mee als Froome: "Aan 2000 nanogram komen, hoe heeft hij dat in godsnaam gedaan?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome is niet de eerste wielrenner die met een te hoog Salbutamol-gehalte te maken kreeg. Onder meer de Italiaanse ex-sprinter Alessandro Petacchi ging hem voor.

Petacchi werd betrapt na ritwinst in de Giro van 2007 met 1320 ng/ml, 320 boven de toegestane waarde van 1000 ng/ml. De italiaan werd er een jaar voor geschorst. "Aan 2000 nanogram komen, hoe heeft hij dat in godsnaam gedaan", vraagt Petacchi zich af bij Cycling Weekly. "En Chris weet dat ze hem elke dag controleren."

"Ik herhaal het nog eens: als je positief wordt bevonden op epo, dan ben je een idioot. Dat kan je niet zeggen dat het om een vergissing gaat. Maar dit is iets wat toegestaan is", vervolgt de Italiaan. "Ik gebruikte het elke keer op hetzelfde tijdstip, maar mijn waardes varieerden telkens van 300, 400 tot 700.

Wanneer gebruikt?

Externe factoren kunnen er volgens Petacchi mee te maken hebben. "Het hangt er volgens mij allemaal wat vanaf van wanneer je het gebruikt hebt. Als ik een fles water na de rit had gedronken of had ik dat net niet gedaan, dan was mijn urine misschien even clean als bij de rest."

"Ik hoop voor het wielrennen dat alles goed afloopt en dat Froome kan verder koersen, maar dat de UCI andere regels maakt voor Salbutamol. Als ze het verbieden, is het probleem helemaal opgelost", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties