Sprintsensatie mikt na ritzeges in Giro en Vuelta op de Tour: "Ik ben er klaar voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Sprintsensatie mikt na ritzeges in Giro en Vuelta op de Tour: "Ik ben er klaar voor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel, Peter Sagan en André Greipel krijgen er een te duchten concurrent bij in de Ronde van Frankrijk van 2018. De Australische pocketsprinter Caleb Ewan komt dan aan de start van zijn eerste Tour.

"Als er één wedstrijd is die je als jonge renner absoluut wilde rijden, dan was het zeker en vast de Ronde van Frankrijk", opent Ewan. "Het jeukt al sinds ik prof ben geworden. Ik denk dat ik er volgend seizoen zeker klaar voor ben. Het wordt mijn vierde Grote Ronde en na ritzeges in de Giro en Vuelta wil ik ook graag in de Tour een rit winnen."

'Nieuwe stap'

De jonge Australiër voelt zich er dus helemaal klaar voor. "De Tour is een unieke wedstrijd en ik bekijk het als een nieuwe stap hogerop. Maar ik voel dat mijn sprinttrein en ikzelf er klaar voor zijn."

Ook ploegleider Matt White denkt dat zijn renner er klaar voor is. "We weten dat Caleb klaar is voor de Tour. Het zal een leerrijke ervaring worden en we zullen hem 100% steunen. Hij won al ritten in de Giro en Vuelta en dus is het logisch dat hij het nu in de Tour wil proberen", besluit White.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties