Amper 22-jarige Nathan Van Hooydonck blikt vooruit op 2018: "Dat moet echt kippenvel geven om daar het podium op te komen"

Redactie
| 1 reacties
Amper 22-jarige Nathan Van Hooydonck blikt vooruit op 2018: "Dat moet echt kippenvel geven om daar het podium op te komen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen is nog volop aan de gang, maar de wegrenners zijn druk bezig met de voorbereidingen voor 2018. BMC-jonkie Nathan Van Hooydonck blikt terug op zijn eerste half jaar bij de profs en kijkt al vooruit naar het komende seizoen.

Nathan Van Hooydonck werd half mei overgeheveld naar het WorldTour-team van BMC. En hij liet meteen van zich horen met een vijfde plek op het BK in Antwerpen. "Ik denk dat ik meer dan mijn werk heb kunnen doen voor de ploeg", blikt hij terug. "Bovendien was de 5e plaats op het BK een enorm grote bonus voor mij. Daar heb ik mezelf echt overklast."

Tonen in finales

In 2018 wacht het eerste volledige seizoen bij de profs. "Ik kan echt niet wachten om te beginnen koersen. Ik hoop meer en meer mijn ding te kunnen doen voor de ploeg. Ik zou graag vaker de kans krijgen om de eerste schifting door te komen en mezelf in de finale te kunnen tonen", aldus de 22-jarige renner bij Sporza.

Met twee koersen staan in het rood aangeduid: de Ronde en Roubaix. "Het koersverloop van Parijs-Roubaix ligt me volgens mij beter, maar de start van de Ronde in Antwerpen is ongelooflijk. Dat moet echt kippenvel geven om daar het podium op te komen. Maar als ik ergens lang kan meegaan, dan is het wel in de Hel van Roubaix."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties