Chris Froome reageert voor het eerst openbaar na positieve plas in de Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Chris Froome reageert voor het eerst openbaar na positieve plas in de Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielrenner Chris Froome heeft voor het eerst gereageerd op zijn positieve dopingplas in de Ronde van Spanje. De Brit van Team Sky blijft overtuigd van zijn onschuld.

Froome had in de Vuelta een dubbel zo hoog gehalte Salbutamol als toegestaan en kijkt dus tegen een mogelijke schorsing aan. "Ik begrijp dat dit een grote schok is voor heel wat mensen", reageert hij bij BBC vanuit het trainingskamp in Mallorca. "En ik heb begrip voor de negatieve reacties, zeker na wat onze sport al heeft meegemaakt in het verleden. Maar dit is geen positieve dopingtest", benadrukt hij.

"Ik wil de UCI heel graag helpen om deze zaak mee op te lossen"

De viervoudige Tour-winnaar heeft al sinds zijn kindertijd last van astma en gebruikt dus al lang Salbutamol. "Ik gebruik dat geneesmiddel al tien jaar en ken dus alle limieten. Ik weet perfect hoeveel keer ik mijn puffer mag gebruiken. Dat heb ik de UCI ook verteld. Ik wil ze heel graag helpen om deze zaak mee op te lossen."

Wielrenners en doping, het zal spijtig genoeg vaak met elkaar verbonden blijven. "Onze sport heeft een moeilijke geschiedenis door dopingperikelen. Ik probeer er tijdens mijn carrière als wielrenner alles aan te doen om te tonen dat het veranderd is. Dit zal dus geen schaduw werpen over mijn carrière", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties