Debat van de week: Welke straf moet Chris Froome krijgen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debat van de week: Welke straf moet Chris Froome krijgen?
Foto: © photonews

Chris Froome kreeg op 20 september, de dag van de WK-tijdrit, te horen dat hij in de Ronde van Spanje een abnormaal plasje had afgeleverd. Een straf hoort bij de mogelijkheden. We houden er ons debat van de week over.

Welke straf moet Chris Froome krijgen na zijn te hoog Salbutamol-gehalte in zijn lichaam? Team Sky doet er ongetwijfeld alles aan om de eindzege van de Brit in de Vuelta te behouden. Bovendien wil het zijn renner zeker niet geschorst zien worden, want dan komt de Ronde van Italië en Tour van 2018 in het gedrang.

Ulissi en Petacchi

Diego Ulissi moest negen maanden vanop het strafbankje toekijken en had 1900 ng/ml van het astmamiddel, Alessandro Petacchi moest een jaar boeten met 1360 ng/ml. De grens ligt overigens op 1000 ng/ml. Vraag is nu: welke straf moet de Brit met Keniaanse roots krijgen?

Het enige wat momenteel in het voordeel van de Brit pleit, is dat de regelgeving minder strikt is geworden dan in de tijd van Petacchi. Het antidopingagentschap zal ongetwijfeld meer gehoor geven aan het feit of het een ongeluk was of niet.

Welke straf verdient Froome na zijn abnormale plas?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties