Team LottoNL-Jumbo stuurt drie renners van trainingskamp naar huis omwille van 'disciplinaire redenen'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Team LottoNL-Jumbo stuurt drie renners van trainingskamp naar huis omwille van 'disciplinaire redenen'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team LottoNL-Jumbo heeft een opmerkelijke beslissing genomen. Drie renners van de Nederlandse WorldTour-ploeg werden tijdens het trainingskamp naar huis gestuurd. Het betreft Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn.

Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn hadden tijdens het trainingskamp slaapmedicatie in bezit of gebruik. En dat is volgens een persbericht van de ploeg een ernstige overtreding van de strenge regels die het team hanteert.

'Ontoelaatbaar gedrag'

De ploeg benadrukt wel dat het om medicatie gaat die niets met doping te maken heeft, maar stuurde het drietal toch naar huis. "Het management van de ploeg heeft de drie renners wegens hun ontoelaatbare gedrag voor onbepaalde tijd uit de ploeg gezet", klinkt het.

"Tijdens een bijeenkomst met alle aanwezige renners en personeel, eerder vanavond, heeft het voltallige team krachtig afstand genomen van de gedragingen die indruisen tegen de kernwaarden van de ploeg. Daar waren de drie renners bij aanwezig. Waar nodig worden zij begeleid om herhaling te voorkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties