Waarom Johan Museeuw voorstander is van de komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen

Redactie
| 19 reacties
Waarom Johan Museeuw voorstander is van de komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het grote nieuws van de dag in de wielerwereld is de komst van Lance Armstrong naar Vlaanderen. De man die al zijn Tour-zeges zag afgepakt worden na dopingbekentenissen, wordt de eregast bij 'Vlaanderens Mooiste'. En daar is niets mis mee volgens Johan Museeuw.

"Lance is een ex-collega van mij", vertelt Museeuw bij Sporza. "Ik kijk ernaar uit om samen met hem te rijden. Ik zal één van de begeleiders zijn tijdens die wielertocht op 30 maart en ik zie er niets verkeerds in dat hij uitgenodigd wordt door Wouter Vandenhaute."

Er is heel wat commotie over het feit dat Armstrong naar de Ronde komt. "Is het zo fout dat Armstrong uitgenodigd wordt? Onze generatie was verkeerd en Lance heeft een bekentenis afgelegd, zoals ik dat ook heb gedaan. Maar mag je daarom nooit meer aanwezig zijn op een wielerkoers? Dan zouden er veel mensen uit het wielrennen niet meer aanwezig mogen zijn."

"Het is goed dat mensen zoals hij de kans krijgen om daarover te vertellen"

"Kijk, Armstrong wordt eregast van Wouter en komt niet in een functie als ploegleider of manager naar Vlaanderen. Hij wordt uitgenodigd om te fietsen en een lezing te geven. Dat kan een goed signaal zijn voor de jeugd om iemand te laten getuigen over dat verleden."

Al weet Museeuw als geen ander dat de Amerikaan in de fout ging. "Ja, Armstrong heeft fouten begaan, veel fouten zelfs, maar hij kan spreken over wat er gebeurd is. Het is goed dat mensen zoals hij de kans krijgen om daarover te vertellen en die neemt hij met beide handen aan op 30 maart", besluit Museeuw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties