Daarom heeft Jasper Stuyven geen probleem met de terugkeer van Lance Armstrong

Redactie
| 1 reacties
Daarom heeft Jasper Stuyven geen probleem met de terugkeer van Lance Armstrong
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws dat Lance Armstrong volgend jaar eregast wordt in de Ronde van Vlaanderen, sloeg bij vele (ex-)wielrenners in als een bom. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) is van mening dat er geen drama moet worden over gemaakt.

Stuyven heeft altijd een groot respect gehad voor de Amerikaan. "Ik heb het altijd goed met Lance kunnen vinden", stelt Stuyven in Het Nieuwsblad. "Ik heb geen probleem met hem, al besef ik natuurlijk wel dat hij de weerspiegeling is van het dopinggebruik van die generatie. Maar dat is het verleden. Het is gebeurd en hij was toen zeker niet de enige."

Het wordt eigenijk de grote terugkeer van de man die 'overbodig was in de wielerwereld. "Het kwam ook voor mij als een verrassing", bekent de Leuvenaar. "Ik heb vanmorgen ook gewoon de krantenkoppen gelezen. Ik heb er geen enkel probleem mee dat hij naar een business-evenement komt en twee dagen later in de koerswagen zal zitten van Wouter Vandenhaute in de Ronde van Vlaanderen."

Zwart-wit

"Ik weet dat Lance veel tegenstanders heeft, maar het is toch allemaal een beetje zwart-wit hoe daar mee wordt omgegaan. Er zijn nog heel veel andere betrapte renners die actief zijn in fietsvakanties, op sportevenementen en ga zo maar door. Nu komt Lance naar de Ronde en ik kan dat begrijpen."

"Het is iemand met een enorme uitstraling, iemand die een verhaal te vertellen heeft en Wouter Vandenhaute heeft dat goed gezien vanuit business-standpunt. Er wordt en er zal nog over gesproken worden en dat is voor hem als CEO zeker geen slechte zet", besluit Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties