De sterke man achter Kevin Pauwels: "Ik klaag niet, ik heb hier voor gekozen"

Redactie
| 0 reacties
De sterke man achter Kevin Pauwels: "Ik klaag niet, ik heb hier voor gekozen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bart Risbourg is al jaren de vaste mecanicien van Kevin Pauwels bij Marlux-Napoleon Games. Door weer en wind staat hij steeds klaar om Pauwels bij te staan.

Veel weekendwerk en lange dagen voor Risbourg. "Maar ik klaag niet, ik heb hier voor gekozen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Al vanaf mijn dertiende ging ik mee naar de crossen om te helpen. Kevin is de neef van mijn moeder, zo ben ik er ingerold. Die passie is gegroeid."

Vast in dienst

"Ik heb opleidingen gevolgd, maar vooral veel geleerd al doende. Door te kijken hoe mecaniciens werkten en ook dankzij Kevin natuurlijk. Ik heb houtbewerking gestudeerd en werkte als parket­legger. Maar toen de ploeg mij in 2012 vroeg om in vast dienstverband te komen ­werken, heb ik niet getwijfeld."

Zelfs als Pauwels het voor bekeken houdt, wil Risbourg verder doen. "Als Kevin stopt, wil ik ook verder doen. De ploeg heeft daar oren naar. Buiten Kevin heb ik nog veel werk hoor. Ik zou dan op de crossen een overkoepelende rol kunnen hebben. Ik wil dit zo lang ­mogelijk doen", besluit Risbourg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties