Moeilijke zaak voor Froome en Sky? 'Voorganger' Salbutamol-affaire faalde bij vrijwillige test

Redactie
| 0 reacties
Moeilijke zaak voor Froome en Sky? 'Voorganger' Salbutamol-affaire faalde bij vrijwillige test
Foto: © photonews

Chris Froome en Team Sky gaan hun best mogen doen om de positieve dopingtest van de Brit uit te leggen. In 2014 testte Diego Ulissi ook positief, maar na extra testen keek ook hij tegen een schorsing aan.

Ulissi testte positief in de Giro van 2014. De Italiaan had 1.900 nanogram/mililiter Salbutamol in zijn urine, 900 ng/ml te veel dus. Ulissi gebruikte de puffer tegen astma naar eigen zeggen elke dag twee keer. In de ritten daarvoor en daarna lag zijn gehalte tussen 80 en 140 nanogram.

Ulissi wilde zijn onschuld bewijzen door een vrijwillige studie te houden waarbij de afscheiding in zijn urine werd onderzocht, weet HLN. Maar dat mislukte. De 28-jarige renner kreeg twaalf uur lang Salbutamol toegediend, maar ook twee uur na de test bleven zijn waarden tussen 140 en 180 ng.

Negen maanden schorsing

Moet gezegd worden: Ulissi deed de testen in rust, terwijl hij in de Giro van 2014 helemaal gehydrateerd was na een rit. Ulissi werd uiteindelijk negen maanden geschorst. Froome en Sky gaan dus hun best mogen doen om de Brit vrij te pleiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties